Mengapa Perlu Jadi Manager Di Cuckoo?

Ramai dari kita yang dah sedar betapa pentingnya income yang stable. Kita masih ingat, apa yang terjadi pada March 2020 hingga 2021?

Semua orang tak boleh keluar rumah, gaji kena potong, ada yang hilang kerja, yang berniaga kena tutup kedai. Boleh kata, hampir semua orang terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan tersebut.

Walaubagaimanapun, pendapatan manager di cuckoo tetap tidak berkurang dan financial standing tetap kuat. 

Mengapa? Jom kita baca hingga habis dan fahami income manager cuckoo. “Kerja kuat setahun, boleh relax 5-7 tahun.

Career Growth

Dalam Kerjaya Cuckoo, kita ada 4 pangkat untuk kita capai. Bermula dari Natural Executive (NE), Natural Manager (NM), Natural Chief Manager (NCM) dan Natural Chief Officer (NCO).

Daripada NE untuk naik ke Level NM. Kita cuma perlu recruit atau ajak kawan kita 5 orang untuk join cuckoo. Ye la kan, kalau kita manager tapi tidak ada team. Kita nak manage sape kan? haha.

Lepas kita ajak 5 rakan kita join cuckoo, kita cuma ajar dia buat min 7unit/setiap bulan selama 3 bulan. Lepas tu, kita boleh terus naik ke level Manager Cuckoo. Macam tu je, mudah kan?

Pengiraan Income Manager Cuckoo

Manager di cuckoo, kita akan dapat 12 jenis income.  

 1. Personal Outright Commission
 2. Personal Rental Commission
 3. Personal Sales Incentive
 4. Cuckoo Performance Index
 5. Rental Commission
 6. Team Incentive
 7. Rental Passive Income
 8. Rental Passive Alliance
 9. Outright Commission
 10. Outright Commission Alliance
 11. Property Reward
 12. Periodical Sales Award

 

Untuk posting kali ini, saya akan cerita secara detail beberapa income yang penting untuk kita kejar. Anda perlu focus kepada income no 7 kerana itu adalah main reason kita perlu menjadi Manager di Cuckoo. Di sebabkan income no 7 juga, kita sebagai manager perlu kerja keras setahun sahaja untuk menikmati 7 tahun income stable tanpa henti setiap bulan.

Setiap product cuckoo dikira pengikut Cuckoo Product Value yang telah ditetapkan. Boleh Refer Sini untuk mengetahui Cuckoo Product Value dan Bagaimana cara pengiraan.

Personal Sale

Income personal sale ini akan dapat sekiranya manager tersebut buat jualan persendirian. Untuk pengetahuan anda, untuk level manager di cuckoo, anda tidak perlu lagi untuk buat personal sale.

Walaubagaimanapun, sekiranya anda ingin buat personal sale, tidak ada halangan.

Untuk melihat full range product cuckoo. Boleh Click Here

Group Sale

Untuk manager, income yang perlu anda focus adalah group sale. Jadi tugas utama manager adalah develop dan monitor team masing-masing.

Anda perlu pastikan team anda ramai yang capai income lumayan di cuckoo supaya anda pon akan dapat income yang lumayan 5 figure sebulan. 

Illustration mudah faham untuk group sale ini. Jika anda hit 90,000 Product Value (PV), anda akan dapat RM5,000 untuk Team Incentive.

Untuk Rental Commission pula, 90kpv biasanya dalam 100unit. Jadi RM40 x 100unit = RM4,000 income anda untuk Rental Commission.

 Jadi, income anda untuk no 5 dan no 6 ini sahaja telah capai RM9,000 sebulan.

Rental Passive Income

Antara semua income cuckoo, ini adalah yang terbesar. Anda boleh lihat, dalam satu tahun. Passive anda boleh capai RM9,600 sebulan.

Pengiraan passive income ni mudah sahaja, kita akan dapat 4% – 8% daripada semua yang customer bayar setiap bulan. Daripada income inilah, ramai manager cuckoo yang beli Kereta Mewah, Rumah Landed & Condo dan kekalkan keadaan ekomoni mereka walaupun dalam keadaan PKP sebelum ini.

Apa yang lagi menarik, duit Passive Income ini boleh diwariskan kepada keluarga kita. Secara tidak langsung, kita telah sediakan Hibah untuk mereka setiap bulan.

Income Lain

Untuk lain-lain income, saya terangkan di sini secara ringkas sahaja. Alliance Income adalah passive yang kita akan dapat apabila kita lahirkan manager lain di bawah rangkaian kita.

Untuk property reward, sekiranya manager cuckoo bukak kiosk di pasaraya atau mall, Cuckoo akan bayarkan duit bulanan sewa tapak jika capai target. Dan boleh jadi kita akan dapat 120% juga daripada sewaan tapak tersebut.

Outright Commission adalah, income daripada jualan secara tunai. Kita akan dapat 10% daripada PV setiap produk. Terakhir adalah Periodical Award. Setiap TOP 5 Manager Cuckoo, anda akan dapat extra lagi income RM500 hingga RM5,000

Kesimpulannya

Semakin lambat anda bermula, semakin lambat anda akan kumpul passive. Walaupun market malaysia ni tidak tepu sebab cuckoo ada banyak produk keperluan rumah dalam pelbagai category. Tapi inflasi kenaikan harga barang tidak akan menunggu kita. Jom sertai team NO 1 Cuckoo Malaysia. Click button di bawah.

NAK JANA PENDAPATAN BERSAMA CUCKOO?

Kami ajar cara untuk jana pendapatan RM1,000 – RM10,000 walau darimana pun anda berada. KHAS untuk anda yang sedang mencari peluang bisnes online, student, graduan universiti, suri rumah, staf kerajaan & sesiapa sahaja yang masih tercari-cari cara untuk tingkatkan taraf kewangan diri sendiri & keluarga.

Jika anda komited & berusaha untuk membantu diri sendiri, kami akan coach anda sehingga anda BERJAYA!!